портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: басейн «Нептун» у Маріуполі відповідатиме сучасним вимогам

Опубліковано 17 серпня 2021 року, 14:30

Єдиний у Донецькій області критий 50-метровий басейн «Нептун», де в сучасних умовах зможуть готуватися представники олімпійських та паралімпійських видів спорту, реконструюється в Маріуполі у рамках президентської програми «Велике будівництво». Завдяки включенню проєкту до числа «25 спортивних магнітів» України та потужному державному фінансуванню завершення робіт очікується до кінця 2021 року.

17 серпня дотримання графіку реконструкції проінспектували заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик і заступник Маріупольського міського голови Олександр Кочурін.

Так, станом на сьогодні загальна готовність об’єкту оцінюється в 70%. Під час реконструкції зроблено демонтаж старих комунікацій, улаштування підлоги, вітражів, монтаж електричних мереж, завершуються фасадні роботи. Після проведення ремонту чаші 50-метрового басейну перейшли до її облицювання захисною плівкою. Виконуються роботи з внутрішнього оздоблення: фарбування стін, укладання плитки.

На реалізацію проєкту «Реконструкція з благоустроєм території плавального басейну «Нептун» за адресою: вул. Академіка Амосова, 2а у Кальміуському районі м. Маріуполя» на 2021 рік передбачено кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток спортивної інфраструктури у сумі 76284 тис. грн. (розпорядженням Кабінету міністрів України від 31.05.2021 № 527-р) та кошти міського бюджету в розмірі 8443,25 тис. грн.

Після завершення робіт об’єкт відповідатиме всім вимогам задля проведення навчально-тренувального процесу, всеукраїнських та міжнародних змагань з п’яти олімпійських видів спорту: плавання, синхронного плавання, водного поло, стрибків у воду та стрибках на батуті. Зокрема, за найсучаснішими технологіями відбуватиметься очищення води та повітря. Внаслідок обладнання басейна елементами безбар’єрного доступу він матиме комфортні умови для занять плавців з інвалідністю.

Також у рамках робочої поїздки до Маріуполя представники обласної та міської влади ознайомилися з поточним станом та необхідними роботами на двох інших спортивних об’єктах комунальної власності: веслувальної бази КДЮСШ «Атлетик», а також КДЮСШ «Прометей», що має басейн з 25-метровими доріжками та зал для занять художньою гімнастикою.