портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: на велотрасі ВМХ у Лимані завершують фінішну пряму

Опубліковано 28 серпня 2021 року, 14:09 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Останню з чотирьох прямих із трамплінами, що матиме сучасна велосипедна траса BMX у місті Лиман, облаштовують в рамках президентської програми «Велике будівництво». Очікується, що велокомплекс першим в Україні отримає відповідну сертифікацію, дозволить тренуватися майстрам і початківцям, проводити змагання різного рівня.

28 серпня виконання графіку запланованих робіт проінспектували заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик. У спілкуванні з представниками підрядної організації ТОВ «БУДТЕХМАШ» було обговорено нагальні проблемні питання та шляхи їх якнайшвидшого вирішення.

Формування спеціалізованого треку, який дозволить підвищувати свою майстерність вихованцям Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з велосипедного спорту, а також спортсменам збірної команди України, наразі добігає кінця. Так, завершується нанесення фінального шару покриття для останньої з чотирьох прямих із трамплінами заввишки від 40 до 190 см. На 100% зроблено бетонні роботи на треку, на стартовій рампі висотою 5 метрів встановлено сучасні пневматичні стартові ворота, а також нанесено спеціальне поверхневе шарування – такі роботи найближчим часом буде проведено і на трьох віражах.

У контексті благоустрою території навколо велотраси триває влаштування асфальтної велодоріжки, готовність якої на сьогодні складає 40%. Окрім цього, днями на відкосах трамплінів тут виконають відсипку чорноземом та посів трави.

Спорудження велотреку відбувається в консультаційному режимі зі старшим тренером збірної України з велоспорту BMX Сергієм Панасенком, а тестові заїзди виконує титулований український спортсмен, майстер спорту міжнародного класу Владислав Сапожніков. Велокомплекс у Лимані має дати старт олімпійській дисципліні «BMX» у Донецькій області та вивести її на новий рівень в Україні, адже наразі велосипедисти тренуються і змагаються на трасах у Харківській та Чернівецькій областях, що не мають відповідної сертифікації.