портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: шляхопровід поблизу Іванопілля капітально відремонтують

Опубліковано 07 вересня 2021 року, 14:41

Шляхопровід на км 8 + 101 автомобільної дороги загального користування державного значення Т-05-16 Костянтинівка-Торецьк буде капітально відремонтовано в рамках президентської програми «Велике будівництво». 

 Шляхопровід збудований орієнтовно в 1982 році, категорія дороги - ІV. Ділянка знаходиться поблизу Іванопілля.

 На сьогодні для підвищення вантажопідйомності шляхопроводу виконується підсилення прогонових будов за допомогою монолітної залізобетонної накладної плити, об’єднавши з балками прогонових будов. 

Проєктом передбачено  ремонт поздовжніх консолей крайніх балок прогонових будов; підсилення ребер балок прогонової будови 2-3 за допомогою швелера та хомутів;  нова гідроізоляція, з нанесенням під тиском, по верху монолітної залізобетонної накладної плити;  оновлено захисний шар бетону пошкоджених елементів.

 Будуть влаштовані нове металеве бар’єрне огородження на шляхопроводі та підходах до нього; нове перильне огородження; нові водовідвідні трубки та організований водовідвід з проїзної частини підходів до шляхопроводу.

У зв’язку з влаштуванням монолітної залізобетонної накладної плити, проєктом передбачена повна заміна конструкції існуючого дорожнього одягу на шляхопроводі.


Служба автомобільних доріг у Донецькій області