портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: спорудження сучасного велокомплексу у Лимані наближається до завершення

Опубліковано 01 липня 2021 року, 10:09

На фінішну пряму виходить спорудження сучасного комплексу з велосипедного спорту зі спеціалізованою трасою ВМХ у місті Лиман Донецької області, що проходить в рамках програми Президента України «Велике будівництво». 

Сьогодні, 1 липня,  дотримання графіку виконання робіт перевірили заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик.

Будівельні роботи за кошти обласного бюджету ведуться з серпня 2020 року підрядною організацією ТОВ «БУДТЕХМАШ» і мають бути завершені цьогоріч. Наразі вже зведено триповерхову будівлю гуртожитку, де розташуються тренажерний зал, медичний та масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання спортсменів, тренерсько-викладацького та суддівського складу. Частково виконано поставку відповідних меблів та обладнання. Об’єкт обладнано елементами доступності для маломобільних груп населення.

Задля опалення гуртожитку збудовано котельню, поруч – господарську споруду з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів. На завершальну стадію вийшов благоустрій території: виконано весь обсяг робіт з укладання тротуарної плитки, змонтовано металоконструкції для трибун та встановлено сидіння на 400 місць, облаштовано зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, встановлено частину огородження. В гуртожитку встановлено ліжка з матрацами, завезено частково інші меблі. В тренажерному залі встановлено силові та інтерактивні велотренажери.

Активно проводяться роботи по облаштування траси BMX – на це і спрямовані основні сили. Сьогодні забетоновано більшу частину спуску стартової рампи, поруч із якою з використанням суглинку сформовані три прямих  та три віражі.

Відзначимо, що головною метою будівництва спорткомплексу в місті Лиман є відновлення повноцінної діяльності Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велосипедного спорту після переміщення закладу з Донецька. На спеціалізованому треку в дисципліні «BMX» проходитимуть підготовку діти з 6 років, які в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в інших дисциплінах велоспорту. Також планується проведення навчально-тренувальних зборів за участю спортсменів збірної України і змагань різного рівня.