портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: стартував капітальний ремонт дороги від межі Запорізької області до Маріуполя

Опубліковано 26 травня 2021 року, 14:00

Стартував капітальний ремонт дороги М-14  Одеса – Мелітополь – Новоазовськ від межі Запорізької області до м. Маріуполь, який відбувається у рамках президентської  програми   «Велике будівництво».

Наразі розпочато роботи на ділянці біля селища Комишувате у Маріупольському районі Донецької області.

 Амбітним планом «Укравтодору» передбачено оновити три ділянки автошляху від межі Запорізької області до м. Маріуполь загальною протяжністю 31,6 км. Підрядною організацією виступає ТОВ «ОНУР КОНСТРУКЦІОН ІНТЕРНЕШНЛ».

 На даний час дорожники працюють над фрезеруванням існуючого покриття.  Протяжність цієї ділянки ремонту – 15,6 км.

В рамках капітального ремонту зокрема заплановано відремонтувати 14 існуючих водопропускних труб. На кінці ділянки біля смт Мангуш запроєктовано влаштування транспортної розв’язки кільцевого типу,  облаштування двох автобусних зупинок за межами населеного пункту.  Для забезпечення необхідного рівня комфорту та безпеки населення від впливу кліматичних коливань проєктом передбачено влаштування нового автопавільйона та ремонт існуючого. Крім того, передбачено влаштування  тротуарів з асфальтобетону покриттям та пониженням бортовим каменем для маломобільних груп населення.

Для забезпечення необхідного рівня безпеки, орієнтації водіїв робочим проєктом капітального ремонту дороги передбачено встановлення дорожніх знаків та показчиків, металевого бар’єрного огородження, сигнальних стовпчиків та улаштування розмітки проїзної частини.

Служба автомобільних доріг у Донецькій області