портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: У Селидовому відкрито оновлено опорну школу

Опубліковано 01 вересня 2020 року, 11:11

Селидівська школа №6, яку капітально відремонтували в рамках національного проєкту «Велике будівництво», урочисто відкрилась 1 вересня.

У святі Першого дзвоника взяли участь міністр  розвитку громад і територій Олексій Чернишов та  голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

У школі було замінено вікна та двері, проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень, здійснено заходи з термомодернізації, благоустрій території. Школа забезпечена сучасним обладнанням, спортивними тренажерами, інтернетом.   Відсьогодні у ній вчитиметься 709 учнів. У перспективі вона зможе прийняти на навчання понад 1200 школярів. Реконструкція та капітальний ремонт школи проведено  за рахунок коштів обласного бюджету (95 %), та місцевого бюджету (5 %).

"Дуже радий бути сьогодні тут на Донбасі, де люди знають,  як захищати свою країну та прагнуть миру. Від імені уряду  України хочу зазначити, що Донеччина залишається в зоні підвищеної уваги. Відкриття цієї школи -  це те, чим варто пишатися. Це важлива подія для мирної Донеччини. Програма "Велике будівництво" працює - ми бачимо це на власні очі", - наголосив Олексій Чернишов.

Він зазначив, що у школі навчальний рік розпочався з відповідністю до рекомендацій МОЗу, дотримано всіх карантинних  та протиепідемічних заходів.

"В цьому році в рамках програми "Велике будівництво"  побудовано тисячі кілометрів доріг,  як обласних так і національних, відремонтовано та збудовано школи та дитячі  садочки.  Ми будуємо нову країну з потужною інфраструктурою,  в якій буде комфортно жити. Україна прагне миру, ми прагнемо миру. Ми вдячні нашим захисникам за те що можемо бути тут, на мирній Донеччині", - зазначив міністр розвитку громад та територій.

Олексій Чернишов також додав, що  це одна з найкращих шкіл, які він відвідав останнім часом. 

Павло Кириленко подякував всім,  хто доклав зусиль до ремонту Селидівської школи.   «Усмішки дітей, вдячність педагогів та батьків - найкраща нагорода для усіх нас.  Цікавого успішного навчального року!», - зазначив очільник області. 

Під час заходу вшанували всіх захисників України, які загинули за територіальну цілісність України та мир.

«Велике будівництво» — національний проєкт, спрямований на масштабну розбудову якісної інфраструктури України включно з дорогами та такими соціально важливими об’єктами, як школи, дитячі садки та спортивні об’єкти.