портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: у спорудженні лісового насіннєво-селекційного центру в Лимані є помітний поступ

Опубліковано 15 липня 2021 року, 13:11

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко відзначив помітний поступ у спорудженні лісового насіннєво-селекційного центру в Лимані. 

Регіональний лісовий насіннєво-селекційний центр створюється в рамках президентської програми «Велике будівництво».   Очільник області оцінив хід реалізації проєкту сьогодні,  15 липня, під час робочої поїздки до Лиману.  

Тут уже збудовано теплицю та тривають роботи над цехом висівання та майданчиком дорощування.

«Навіть зараз, коли проєкт готовий менше ніж на третину, він уже справляє враження. Переконаний, що так само справлятиме враження і продуктивність насіннєвого центру, коли він запрацює на повну потужність… Розраховуємо, що зможемо відновити втрачені ліси не тільки Донеччини, але й сусідніх областей, зокрема Луганської, яка втратила чималі лісові насадження внаслідок російських диверсій», -  зазначив Павло Кириленко.  

Центр створюється  на базі ДП «Лиманський лісгосп» з  метою відтворення природних екологічних систем стійкими до зміни клімату рослинами в стислі терміни. Він  включатиме цех переробки та висівання насіння; теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою; майданчик дорощування сіянців; лісові насіннєві плантації, обладнання для тривалого зберігання насіння.  Лісівники очікують, що першу партію саджанців з лиманського центру можна буде висадити вже в наступному році.