портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: велокомплекс у Лимані відповідатиме найсучаснішим вимогам

Опубліковано 03 вересня 2021 року, 14:15 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Комплекс з велосипедного спорту в місті Лиман Донецької області, спорудження якого добігає кінця в рамках президентської програми «Велике будівництво», зможе виховувати юних чемпіонів у олімпійській дисципліні «ВМХ» та допомагати спортсменам збірної України в підготовці до міжнародних змагань. Цьому сприятиме спеціалізована траса, яка першою в державі має отримати відповідну сертифікацію.

3 вересня на об’єкт завітали заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, обговоривши з представниками підрядної організації ТОВ «БУДТЕХМАШ» графік виконання робіт.

Відзначимо, що будівництво відбувається за кошти обласного бюджету з серпня 2020 року, введення об'єкта в експлуатацію має відбутися цьогоріч. У триповерховому гуртожитку для потреб спортсменів, тренерсько-викладацького та суддівського складу зробили тренажерний зал із силовим та інтерактивним обладнанням, медичний і масажний кабінети, конференц-залу, їдальню та кімнати для проживання, передбачивши елементи доступності для осіб з інвалідністю.

Свою майстерність велосипедисти відшліфовуватимуть на трасі BMX, яка включає стартову рампу заввишки 5 метрів, чотири прямих з трамплінами висотою від 40 до 190 см та три віражі. Облаштування всіх елементів відбувається згідно найсучасніших вимог: встановлено пневматичні стартові ворота, поставку яких здійснено з Франції, на стартову рампу та два віражі нанесено спеціальне імпортне поверхневе шарування. За сприятливих погодних умов перейдуть до завершального етапу – фінального шару покриття на третьому віражі, відсипки чорноземом на відкосах трамплінів, посіву трави.

У контексті благоустрою території зробили трибуни на 400 місць і зовнішнє освітлення з використанням сонячних батарей, триває влаштування навколо велотраси асфальтної велодоріжки. Задля опалення гуртожитку збудовано котельню, поруч – господарську споруду з гаражем та приміщенням для ремонту і зберігання велосипедів.

Зазначений проєкт покликаний надати поштовх розвитку велосипедного спорту в Донецькій області та Україні в цілому. Вихованці Обласної спеціалізованої ДЮСШ олімпійського резерву з велоспорту в безпечних умовах, без виїзду на автомагістралі, зможуть набувати навичок для подальшого виступу в різних дисциплінах: на шосе, треку, маунтенбайку, «ВМХ». Сучасна велотраса також дозволить проводити навчально-тренувальні збори й змагання за участі провідних спортсменів України.