портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: відкрито рух шляхопроводом, розташованим між Бахмутом та Світлодарськом

Опубліковано 11 червня 2021 року, 20:21

В повному обсязі завершено роботи на ще одному об’єкті «Великого будівництва» - штучній споруді через залізничну колію на км 730 + 554 автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський (на м. Ростов-на-Дону).

Цей шляхопровід розташований між містами Бахмут та Світлодарськ біля ст. Роти. Довжина шляхопроводу через залізничну колію складає 42,85 п. м.

Будувався цей об’єкт ще в 1951 році, а через збройну агресію Російської Федерації у 2014 році взагалі шляхопровід було зруйновано.

Після руйнування шляхопроводу рух здійснювався дорогами місцевого значення, що значно збільшувало час в дорозі. Наразі забезпечено зручний та швидкий проїзд до населених пунктів Луганське, Миронівський та Світлодарськ.

Штучну споруду збудовано підрядною організацією ТОВ «ХАРКІВМІСТДОРБУД» у рамках програми Президента «Велике будівництво».

Що зроблено в рамках проєкту будівництва:

– влаштовано фундаменти на об’єкті, що складаються з 3х буронабивних паль-стійок, на проміжних опорах з діафрагмами, глибиною закладення 12 м, 16 м і 19 м; діаметром 1,2 м з поширенням в п'яті діаметром 2,5 м в кількості 12 шт. на об'єкт (по 3 палі на кожну з чотирьох опор).

– влаштовано балки прогонових будов;

– виконано бетонування збірно-монолітної плити проїзної частини;

– антикорозійний захист конструкцій шляхопроводу;

– монолітне укріплення конусів насипу;

– влаштування сходів на відкосах насипу;

– влаштування оцинкованого бар'єрного огородження на підходах до шляхопроводу;

– нанесено дорожню розмітку.

У плані цього року, в рамках Національної програми відновлення мостів, оновити та побудувати 160 штучних споруд по всій країні.


За матеріалами Служби автомобільних доріг у Донецькій області