портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: як працює нове приймальне відділення Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування

Опубліковано 16 червня 2021 року, 12:53

Заступник голови Донецької облдержадміністрації Денис Клюшников проінспектував роботу приймального відділення КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування», яке було реконструйоване  в рамках президентської програми «Велике будівництво».  

Проєкт передбачав сучасне типове облаштування  відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги з кабінетами супутньої апаратної діагностики.  В рамках проєкту було збудовано бокс з можливістю в’їзду двох одиниць спеціалізованого санітарного транспорту. Виконано реконструкцію частини приміщень першого поверху головного корпусу, під час якої було замінено системи опалення, водопостачання та каналізації, облаштовано системи вентиляції та кондиціонування, обладнано пожежну сигналізацію та систему оповіщення. Крім того, було проведено внутрішні роботи із сучасним типовим облаштуванням зон для надання невідкладної медичної допомоги. 

Площа приймального відділення до проведення будівельних робіт складала 280,1 м кв, після проведення капітального ремонту вона збільшилась до 454,72 м кв.

Загальна кошторисна вартість проєкту становила 25244,509 тис. грн, в тому числі будівельні роботи – 15066,553 тис. грн.

Обсяг фінансування з державного бюджету склав 9448,364 тис. грн. З обласного бюджету було виділено 3470,9 тис. грн, з місцевого – 12509,8 тис. грн.

За рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам для забезпечення опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах медичним обладнанням для КНП «Покровська клінічна лікарня інтенсивного лікування» було придбано апарат УЗД вартістю 1700,0 тис. грн та рентгенівську систему вартістю 4832,0 тис. грн. Обидва апарати поставлено до закладу охорони здоров’я. 

На території  Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування у червні запрацювала киснева станція. Вона була побудована «з нуля» завдяки співпраці місцевої влади та бізнесу.  Завдяки появі такої станції наразі пацієнти лікарні,  яким потрібна киснева підтримка, забезпечені киснем.