портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Велике будівництво»: Завершується реконструкція стадіону імені Юрія Скиданова в Слов’янську

Опубліковано 21 вересня 2020 року, 16:01 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Добігає кінця реконструкція стадіону імені Ю.П.Скиданова комунального закладу «Спортивний клуб за місцем проживання «Культурно-спортивний центр» міста Слов’янськ, яка проводиться у рамках національної  програми «Велике будівництво». 

Залишилося виконати роботи щодо встановлення глядацьких сидінь на трибунах, завершується благоустрій території.

21 вересня виїзд у Слов’янськ здійснили заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін і начальник управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації Володимир Мицик, які разом із міським головою Вадимом Ляхом проінспектували хід реалізації проєкту.

Представники підрядника (ТОВ «Моноліт-центр») та замовника робіт (управління житлово-комунального господарства Слов'янської міської ради) запевнили керівництво області та міста, що роботи за проєктом ведуться згідно раніше затвердженого графіку, і мають завершитися до початку жовтня.

Наразі виконано облаштування бігових доріжок, тенісного корту, універсального майданчику для гри у волейбол та баскетбол, що мають сучасне гумове покриття, а також міні-футбольного поля зі штучною травою. При цьому існуюче футбольне поле 105х68 метрів залишається з натуральним газоном, адже він є одним із кращих у Донецькій області. Зроблено необхідні підготовчі роботи задля встановлення 2,5 тисяч глядацьких сидінь на трибунах, влаштування дитячого майданчика та спортмайданчика з тренажерним обладнанням, завершуються роботи з налагодження зовнішнього освітлення та благоустрою.

Зазначимо, що стадіон, який до 2017-го мав назву «Хімік», отримав масштабну реконструкцію вперше за 67 років. З метою історичної спадкоємності збережено кольорову гамму, що була на момент відкриття споруди в 1953 році — поєднання жовтого й білого. Поряд із цим, створено нові спортивні майданчики та комфортні умови задля занять багатьма видами спорту, проведення різноманітних заходів і щоденних тренувань усіх бажаючих.

Нагадаємо, у контексті національного проєкту «Велике будівництво», спрямованого на масштабну розбудову якісної інфраструктури, включено 5 стадіонів на території Донеччини: у Волновасі, Краматорську, Селидовому та Слов’янську. 14 травня в рамках програми Президента України було відкрито перший у країні спортивний об’єкт – крите футбольне поле зі штучним покриттям у краматорському парку культури та відпочинку «Сад Бернацького».