портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Великий бізнес Донеччини долучиться до боротьби із коронавірусом

Опубліковано 27 березня 2020 року, 17:41 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Голова Донецької облдержадміністрації Павло Кириленко провів зустріч з представниками великого бізнесу області, під час якої були розглянуті питання консолідації зусиль для недопущення поширення коронавірусу COVID-19. 

Під час брифінгу для журналістів очільник області повідомив, що наразі визначено п’ять напрямків, за якими бізнес буде надавати допомогу області. 

«Ми визначили потреби області при максимально негативному розвитку ситуації. Перелік необхідних засобів буде направлено меценатам, і вже вони визначать, яку частину потреб покриють, з урахуванням того, що вже буде придбане коштами обласного та державного бюджетів. Перш за все, ми маємо забезпечити медичних працівників, які безпосередньо будуть контактувати з хворими та візьмуть на себе основний удар. Звісно, область готувалась до протидії пандемії, і для цього були перенаправлені кошти з інших програм. Наразі ми маємо спільну проблему, і допомога бізнесу саме зараз є дуже доречною. Тому я висловлюю подяку від себе особисто та від Донецької облдержадміністрації усім, хто відгукнувся на прохання про допомогу», - заявив Павло Кириленко. 

Очільник області повідомив, що поштовхом для діалогу з бізнесом стала зустріч Президента України Володимира Зеленського з представниками найбільших корпорацій країни. 

«Обласна влада бере на себе зобов’язання з розміщення людей на обсервацію та більшість основних питань із забезпечення діяльності медичних закладів. У той же час, є потреба у засобах індивідуального захисту, антисептиках, медичному обладнанні тощо. Спільно ми визначимо що саме має бути придбане для того, щоб система охорони здоров’я могла працювати максимально ефективно», - наголосив він.

Павло Кириленко наголосив, що наразі до співпраці долучились благодійні фонди та промислові підприємства північної частини області та міста Маріуполь, проте у подальшому й інші підприємства за бажанням зможуть долучитись до роботи з протидії поширенню коронавірусу.