портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вибори-2020: Поліція Донеччини оперативно реагувала на кожне повідомлення про порушення виборчого законодавства

Опубліковано 28 жовтня 2020 року, 17:09

Поліція Донецької області оперативно реагувала на кожне повідомлення про порушення виборчого законодавства під час  голосування на місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня. Про це на брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області розповіла інспектор сектору моніторингу Краматорського ВП Валерія Осипець. 

Вона зазначила, що станом на сьому ранку 28 жовтня 873 дільничні виборчі комісії здали виборчу документацію до територіальних виборчих комісій, однак на той час 24 перебували у черзі на здачу бюлетенів, ще 20  - продовжували підрахунок голосів.

«24 жовтня, у «день тиші» до поліції надійшло 75 повідомлень про порушення виборчого законодавства, з них 50 – про незаконну агітацію... У день виборів поліцією Донеччини було зареєстровано 30 повідомлень, пов'язаних з можливим порушенням виборчих процесів. До ЄРДР внесені 22 факти правопорушень, більшість з яких стосувалася порушення здійснення виборчого права, незаконного використання виборчого бюлетеню, підкупу виборців, фальсифікації чи підробки виборчої документації», - зазначила Валерія Осипець.

Вона додала, що наступного дня, 26 жовтня,  поліцією було відкрито ще 4 кримінальні провадження.

Загалом з 5 вересня до Єдиного обліку територіальних підрозділів поліції ГУНП в області зареєстровано 947 подій, пов’язаних з порушенням виборчого процесу, відкрито 74 кримінальні провадження та складено 46 адмінпротоколів.

Нагадаємо, у Донецькій області працювало 917 виборчих дільниць, охорону публічного порядку на яких забезпечувало понад 1500 поліцейських. Поліцією зареєстровані повідомлення, що 25 жовтня вчасно не розпочали свою роботу дві дільниці  - у Дружківці та Лимані. Після відкриття призупиняли роботу 12 дільничних виборчих комісій - у Дружківці, Добропіллі, Слов'янську, Лимані, Новогродівці. О 20 годині у день виборів усі 917 ДВК закрилися та члени виборчих комісій розпочали підрахунок голосів.