портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Від безробітної до підприємиці: клієнтка служби зайнятості заснувала власний бізнес

Опубліковано 29 грудня 2023 року, 09:48 , Донецький обласний центр зайнятості

Завдяки державній грантовій програмі «Власна справа» підприємиця з Курахівської громади Ольга Хиргій обладнала невеличкий офіс та тепер має можливість приймати клієнтів.

Ольга звернулася до Мар’їнського районного центра зайнятості у пошуках роботи. Жінка має вищу освіту за спеціальністю «Облік і аудит». Близько восьми років вона працювала бухгалтером. Але з початком війни опинилася у простої, а потім взагалі залишилася без роботи. Самостійні пошуки не принесли бажаного результату і тоді Ольга звернулася за допомогою до фахівців служби зайнятості.

Клієнтка прийняла рішення опанувати нову професію і успішно пройшла навчання в Рівненському центрі професійно-технічної освіти ДСЗ за професією «Діловод». Після його завершення жінка була працевлаштована обліковцем на фермерське господарство.

Згодом Ольга вирішила розпочати власну справу з надання послуг у сфері бухгалтерського обліку та аудиту. Після реєстрації підприємницької діяльності фахівці центру зайнятості поінформували її про послуги та активні програми підтримки роботодавців, а також про грантову програму «Власна справа». Молоду підприємицю зацікавила перспектива розвитку бізнесу через отримання мікрогранту. «Хочу обладнати невеличкий офіс. Тоді зможу працювати з клієнтами не тільки дистанційно, але й приймати їх на робочому місці», – поділилася своїми планами Ольга.

Почалася кропітка підготовча робота з написання бізнес-плану. Фахівці центру зайнятості інформаційно супроводжували підприємицю на усіх етапах подачі заяви на мікрогрант. Незабаром бізнес-план був успішно захищений. Після отримання грантових коштів Ольга почала реалізовувати свій проєкт. За умовами програми було створене робоче місце обліковця з реєстрації бухгалтерських даних. Зараз за направленням центру зайнятості триває стажування кандидата з числа безробітних громадян.

Активність, цілеспрямованість, готовність до розумного ризику і водночас вміння приймати виважені рішення допомогли жінці пройти непростий шлях від безробітної до підприємиці.

Якщо вас зацікавила ідея створення чи розширення власного бізнесу, докладно ознайомитись з умовами участі в грантовій програмі можна на сайті Державного центру зайнятості за посиланням: https://t1p.de/5c7hu. 

За детальними роз’ясненнями та консультаціями звертайтеся до Call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно за телефоном: 0-800-33-61-67.