портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Від суспільно корисних робіт до офіційного працевлаштування

Опубліковано 21 вересня 2023 року, 10:32 , Донецький обласний центр зайнятості

У період воєнного стану питання залучення до суспільно корисних робіт та зайнятості населення стали тісно пов’язані. Нерідко участь у таких тимчасових роботах завершуються повноцінним працевлаштуванням для безробітного.

Історія Геннадія Держипільського в цьому сенсі стала показовою. Чоловік за фахом – вчитель фізкультури. Тривалий час він працював у школі, потім - машиністом на елеваторі, охоронником, оператором на заправній станції. Після того, як чоловік втратив роботу, він розпочав самостійні пошуки. Його спроби не були успішними іГеннадій звернувся за допомогою до Дружківського міського центру зайнятості.

Він активно брав участь у презентаціях підприємств, ярмарках вакансій, обговорював можливості працевлаштування з кар’єрним радником. Через місяць йому запропонували суспільно корисні роботи на КП «Центральна міська клінічна лікарня»: прибирання території, розвантаження машин, допомога у благоустрою приміщень тощо.

«Сьогодні дуже важливо ставитися до кожного доручення відповідально. Кожен повинен виконувати свою роботу максимально якісно та швидко», - зазначив чоловік.

Таке відношення до праці високо оцінило керівництво підприємства та запропонувало чоловікові постійне місце роботи. Наразі пан Геннадій офіційно працевлаштований на посаду робітника з комплексного обслуговування й ремонту будинків.

Співпраця Дружківського міського центру зайнятості та КП «ЦМКЛ» триває.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості