портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась конференція "Локалізація Порядку денного "Жінки, мир, безпека" в Україні через участь молоді"

Опубліковано 15 вересня 2022 року, 13:55

14 вересня 2022 року відбулась конференція "Локалізація Порядку денного «Жінки, мир, безпека» в Україні через участь молоді". Її метою було підвищення обізнаності щодо цінного внеску молодих жінок у відновлення та розбудову миру в Україні; обмін передовим досвідом, викликами та уроками, отриманими під час просування Порядку денного «Жінки, мир, безпека» у поєднанні з «Молодь, мир, безпека» в Україні та посилення політичної волі та готовність до реалізації Порядку денного «Жінки, мир, безпека» через значиму участь молоді.

Представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації взяли участь у панельній дискусії «Порядок денний «Жінки, мир, безпека» як перспектива розвитку спроможності молоді».

31 жовтня 2000 р. Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй прийняла визначну Резолюцію 1325 «Жінки, мир, безпека» (ЖМБ). Резолюція підтверджує важливу роль жінок у запобіганні та розв'язанні конфліктів, мирних переговорах, розбудові та підтримці миру, гуманітарному реагуванні та постконфліктній реконструкції та наголошує на важливості рівноправної та повної участі жінок у всіх зусиллях для підтримки та сприяння миру та безпеці. Резолюція Ради Безпеки ООН 1325 закликає всіх учасників та учасниць активізувати участь жінок і вживати спеціальних заходів для захисту жінок і дівчат від гендерно зумовленого насильства, зокрема зґвалтування та інших форм сексуального насильства, у ситуаціях збройного конфлікту. Застосування молодіжної оптики до Порядку денного ЖМБ має на меті прогресивне та проактивне включення потреб та досвіду молодих жінок. У той же час Резолюція РБ ООН 2250 (2015) «Молодь, мир та безпека» (ММБ) визначає зміну в розумінні того, ким є молоді люди, і у визнання позитивної ролі, яку молодь може відігравати у запобіганні та вирішенні конфліктів, протидії насильницькому екстремізму і побудові миру. Врахування гендеру в заходах ММБ може допомогти запобігти повторенню новим поколінням тих самих моделей і патріархальних структур влади, які обмежують гендерну рівність, використовуючи внесок молодих жінок у побудову більш рівних і стабільних суспільств.

Захід організовано Інтерньюз-Україна за підтримки ООН Жінки в Україні в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (ЮНФПА) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

За матеріалами  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації