портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась нарада керівників структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді виконавчих органів міських, селищних, сільських рад Донецької області

Опубліковано 06 березня 2024 року, 14:20 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

У Покровську 6 березня відбулась нарада у форматі офлайн/онлайн. На нараді були присутні керівники структурних підрозділів у справах сім’ї та молоді виконавчих органів міських, селищних, сільських рад Донецької області. У студії зібралися представники покровського району, а представники інших громад долучилися онлайн. Нараду проводила начальник управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації Лілія Золкіна.

Під час наради були розглянуті питання:

1. Відновлення прав постраждалих від секс насильства, пов'язаного з конфліктом.

2. Проекти, які впроваджуються спільно з громадськими та міжнародними організаціями у сфері реалізації молодіжної політики.

3. Про взаємодію з громадськими організаціями в сфері реалізації сімейної політики.

Представники Покровської громади презентували свою діяльність – роботу громадської організації «Ініціативний Покровськ» висвітлив голова Андрій Пузіков, роботу громадської організації «Про –Молодь» представив голова Андрій Частов. Нестеренко Олександр голова Молодіжної ради при Покровській міській раді розповів про проєкти, які молодь втілили протягом останніх 2 років.

Також, під час наради обговорено питання щодо підготовки до конкурсу з надання субвенції з державного бюджету на закупівлю автомобілів для мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, реєстрації та реагування на звернення щодо випадків насильства та забезпечення ефективної міжвідомчої взаємодії.

Наголошено на важливсті забезпечення співпраці з неурядовими громадськими організаціями щодо надання комплексних послуг постраждалим особам (соціальних, психологічних, послуг притулку тощо). Крім цього, обговорено питання щодо виявлення та належного реагування на факти сексуального насильства повʼязаного з конфліктом.