портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась нарада щодо стану впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери

Опубліковано 25 січня 2023 року, 06:16 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

24 січня 2023 року під головуванням Віце-прем’єр-міністра Ірини Верещук за участю заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної та директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олени Токаревої, у режимі відеоконференції відбулась нарада щодо стану впровадження Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (далі – ЄІССС).

Наразі управліннями соціального захисту населення області виконано міграцію понад 60 тисяч справ внутрішньо переміщених осіб даних в промислове середовище системи для забезпечення своєчасного призначення допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

В ході наради представниками регіонів надано перелік основних проблемних питань в роботі ЄІССС, які виникають під час здійснення призначення допомоги внутрішньо переміщеним особам та запропоновані шляхах їх вирішення.

Міністерством соціальної політики України запропоновані шляхи вирішення наданих проблемних питань та повідомлено про вжиття найближчим часом відповідних заходів для усунення недоліків в роботі ЄІССС для забезпечення в подальшому своєчасного призначення та виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Нагадаємо, що з жовтня 2022 року у всіх регіонах України впроваджено ЄІССС.

Наслідком впровадження ЄІССС є можливість внутрішньо переміщеним особам отримувати соціальні послуги за місцем їх фактичного перебування.

Управління соціального захисту населення можуть надавати послуги незалежно від адреси, зазначеної в документах особи.

Так, внутрішньо переміщені особи у будь-якому управлінні соціального захисту зможуть:

швидко змінити у довідці внутрішньо переміщеної особи адресу фактичного проживання;

виправити помилкові чи некоректні дані у заяві на отримання довідки внутрішньо переміщеної особи;

з’ясувати й усунути причину затримки допомоги на проживання;

знятися з обліку як внутрішньо переміщена особа;

просто перейти на обслуговування з одного управління соціального захисту населення до іншого у разі зміни фактичного місця перебування.

Впровадження системи дозволяє централізувати призначення, нарахування та виплати для внутрішньо переміщених осіб, що прискорює отримання ними допомоги та вирішити всі проблемні питання внутрішньо переміщених осіб.

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації