портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась онлайн-конференція «Гендерно-орієнтоване бюджетування на постраждалому від конфлікту Сході України: прогрес, виклики та можливості»

Опубліковано 24 листопада 2020 року, 15:46 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Структурою ООН Жінки надано експертну підтримку в розробці семи гендерно-орієнтованих Стратегій соціально-економічного розвитку на період з 2021 по 2027 роки у Донецькій області. Про це заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна сказала у вітальному слові  під час Регіональній конференції «Гендерно-орієнтоване бюджетування на постраждалому від конфлікту Сході України: прогрес, виклики та можливості».

Конференція, організаторами якої виступили Структура Організації Об’єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок ООН Жінки спільно з громадською організацією «Бюро гендерних стратегій і бюджетування»,  проходила у форматі онлайн на платформі ZOOM 24 листопада.   

Основні питання конференції:

  • обговорення можливостей та викликів для імплементації гендерно-орієнтованого бюджетування;
  • презентація кращих практик гендерно-орієнтованого бюджетування;
  • посилення діалогу між владою і громадою;
  • планування подальших кроків з упровадження гендерно-орієнтованого бюджетування.

У вітальному слові Юлія Костюніна зазначила, що гендерно-орієнований підхід у бюджетному процесі враховує потреби жінок і чоловіків, сприяє підвищенню якості послуг для населення, підвищує темпи економічного розвитку і скорочення бідності.

У своєму виступі заступник голови Донецької облдержадміністрації звернула увагу, що важливим механізмом закріплення рівності між чоловіками і жінками є політика позитивних дій. Одним із прикладів таких політик є механізм гендерного бюджетування, який охоплює політичну, економічну та соціальну сфери впровадження рівності жінок і чоловіків на місцевому рівні.