портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась онлайн-зустріч між представниками Донецької облдержадміністрації та представниками структури ООН Жінки

Опубліковано 15 травня 2020 року, 10:49 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

14 травня відбулась онлайн-зустріч між представниками Донецької облдержадміністрації на чолі із заступником голови облдержадміністрації Юлією Костюніною та представниками структури ООН Жінки на чолі із в.о. голови офісу ООН Жінки в Україні Домінікою Стояноською.

Під час зустрічі були обговорені досягнення у сфери запобігання та протидії гендерно-зумовленого насильства, проблемні питання та поставлено нові цілі для подальшої співпраці у межах реалізації проектів структури ООН Жінки у Донецькій області, у межах Програми з відновлення та побудови миру, і зокрема, щодо зв’язку пандемії COVID-19 та загроз гендерно-зумовленого насильства.

Захворювання, спричинене новим вірусом COVID-2019, характеризується Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) як пандемія і впливає на основні аспекти добробуту суспільств по всьому світу. За даними Національної служби здоров’я України станом на 13 квітня 2020 року в Україні зареєстровано 3102 випадки захворювання на COVID-19, серед інфікованих 54% — жінки, 46% — чоловіки. Найбільше страждає населення у вікових групах 40—64 років — 51% і 18—39 років — 29% від усіх зареєстрованих випадків захворювання. У летальних випадках внаслідок захворювання на COVID-19 в Україні жінки становлять 51%, чоловіки — 49%, серед померлих переважають особи віком від 50 років обох статей.

Оперативний ґендерний аналіз наслідків поширення COVID-19 в Україні був проведений в період з 21 березня по 12 квітня 2020 року групою національних консультант(ів/ок) з ґендерних питань і експерт(ами/ками) жіночих організацій громадянського суспільства, ГО «Бюро з ґендерних стратегій та бюджетування» та ГО «Поруч», за підтримки Структури Організації Об’єднаних Націй з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки). Оперативний ґендерний аналіз проведено з метою надання ґендерно-чутливих даних і доказів щодо диференційованих потреб жінок і чоловіків та впливу поширення COVID-19 на життя жінок в Україні, зокрема тих, які представляють уразливі групи та стикаються з множинними формами дискримінації, з метою подальшого формування ґендерно-чутливих заходів профілактики й реагування на поширення COVID-19 усіма зацікавленими сторонами на національному, регіональному та місцевому рівнях.

Проведення оперативного ґендерного аналізу COVID-19 стало одним з пріоритетних завдань структури ООН Жінки в Україні з метою підтримання подальшої реалізації міжнародних і національних зобов’язань України зі сприяння ґендерній рівності та розширенню можливостей жінок, зокрема згідно з Конвенцією про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок, Пекінською платформою дій, Резолюцією Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» та Цілями сталого розвитку до 2030 року, в умовах безпрецедентної кризи, яка здійснює вплив на всі сфери функціонування держави та суспільства.