портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулась селекторна нарада з питань позашкільної освіти

Опубліковано 12 червня 2020 року, 09:53 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації проведено селекторну нараду для керівників управлінь (відділів) освіти міських рад, райдержадміністрацій, ОТГ, ВЦА та керівників закладів позашкільної освіти області. Участь у заході взяли близько 90 освітян.

Під час наради обговорено нагальні питання організації діяльності закладів позашкільної освіти області, зокрема, в умовах карантинних обмежень; надано відповідні роз’яснення та рекомендації. Також акцентовано увагу на проблемах та викликах, що пов’язані з процесом децентралізації: забезпечення права дітей на отримання якісної позашкільної освіти у новостворених ОТГ; проаналізовано ситуацію в окремих громадах та рекомендовано заходи для виправлення недоліків у роботі.

Закладам позашкільної освіти запропоновано взяти участь у розробці проєкту відповідного напрямку регіональної програми розвитку освіти на наступні 5 років, виклавши своє бачення стратегії розвитку галузі.

Крім цього, учасники заходу ознайомились з діяльністю та напрямами роботи Міжнародної асоціації позашкільної освіти, отримали пропозиції щодо реалізації спільних проєктів на обласному та всеукраїнському рівнях.