портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася координаційна зустріч Мережі радників і радниць з гендерних питань

Опубліковано 15 травня 2023 року, 20:50 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

15 травня 2023 року відбулася координаційна зустріч Мережі радників і радниць з гендерних питань. Її організовано з метою покращення комунікації радників з гендерних питань, проведення оцінки викликів в їх діяльності, пов’язаних з війною, виявлення прогалин і потреб, формування подальших кроків і планів діяльності.

Захід проведено під головуванням Урядової уповноваженої з гендерної політики Катерини Левченко в партнерстві з ООН Жінки в Україні, Мережі радників і радниць з ґендерних питань та з Женевським центром з питань урядування в секторі безпеки (DCAF), в межах проєкту «Розбудова демократичного, мирного та ґендерно рівноправного суспільства в Україні», що впроваджується за підтримки уряду Норвегії.

До зустрічі долучилися Тамара Лук’янчук, радниця з гендерних питань голови Донецької облдержадміністрації та представники радників / радниць з гендерних питань органів місцевого самоврядування Донецької області.

Під час зустрічі розглянуто такі питання:

- Огляд діяльності Мережі радників і радниць з гендерних питань; виклики, завдання та наступні кроки.

- Система та ролі радників і радниць з ґендерних питань; інституційний/організаційний розвиток, координація/мобілізація, кар'єрний розвиток.

- Зміна потреб у контексті війни та перспективи у післявоєнному відновленні (психічне здоров'я, реагування на сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом, профілактика і протидія гендерно-обумовленому насильству, локалізація Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 на період до 2025 року).

- Пропозиції та потреби у розбудові потенціалу Мережі радників і радниць з гендерних питань.

- Про співпрацю Бюро по демократичним інститутам и правам людини ОБСЄ з Мережею радників і радниць з гендерних питань.

За інформацією управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації