портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася нарада Департаменту фінансів облдержадміністрації на тему: «Основні аспекти формування місцевих бюджетів на 2017 рік»

Опубліковано 13 жовтня 2016 року, 14:52

Стабільне функціонування та динамічний розвиток регіональних фінансів стає можливим завдяки застосуванню сучасних методів управління коштами місцевих бюджетів, що, в свою чергу, вимагає особливих підходів до якісного засвоєння нових знань спеціалістами системи місцевих фінансів. Зміни, що вносяться до бюджетного законодавства, вимагають якнайшвидшого опанування фахівцями місцевих фінансових органів інноваційних знань щодо фінансових аспектів здійснюваних в державі реформ у бюджетній сфері та перевірці отриманих результатів.

Департаментом фінансів Донецької облдержадміністрації за участю керівників фінансових органів міських рад, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад було проведено нараду з питання особливостей формування місцевих бюджетів на 2017 рік.

Нарада проводилась в форматі тренінгу та обговорень проблемних питань місцевих бюджетів за «круглим столом». Основне навчальне навантаження для керівників відповідних місцевих фінансових органів пройшло у форматі тренінгу з тематики: «Формування місцевих бюджетів на 2017 з урахуванням положень законопроектів «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (реєстр. № 5000) і «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України» (реєстр. № 5131)».

Тренінг ґрунтувався на індивідуальній та командній роботі за групами, та включав ситуаційну вправу, контроль у форматі тестових завдань, модерацію та «мозковий штурм».

Зазначене дозволило системно підійти до питання практичної реалізації змін до Бюджетного кодексу України, з визначенням основних проблем, що можуть виникнути, та у процесі обговорення визначити можливі шляхи їх вирішення.

Департамент фінансів облдержадміністрації