портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася нарада для інститутів громадянського суспільства

Опубліковано 06 жовтня 2022 року, 20:20

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної за ініціативи управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання проведено онлайн-нараду з питань взаємодії органів влади, громадського сектору та волонтерів, міжнародних організацій щодо підтримки населення на деокупованих територіях. 

У нараді взяли участь начальники Лиманської та Святогірської міських військових адміністрацій, голови Бахмутської, Маріупольської, Волноваської райдержадміністрацій, перший заступник голови Краматорської райдержадміністрації, радник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації та керівники громадських організацій області, які опікуються питаннями евакуації та надання гуманітарної допомоги мешканцям нашого регіону.

Під час наради були обговорені наступні питання:

- Порядок допуску осіб і транспортних засобів на територію деокупованих населених пунктів Донецької області, де проводяться стабілізаційні заходи. Про можливості евакуації населення деокупованих громад Донецької області до інших регіонів України.

- Першочергові базові потреби населених пунктів деокупованих територій та механізм координації взаємодії всіх учасників допомоги деокупованим населеним пунктам з органами влади на місцях.

- Можливості розселення евакуйованого населення деокупованих громад Донецької області в інших регіонах України.

- Можливості підтримки для деокупованих територій від міжнародних організацій та порядок взаємодії з ними.

Як зазначила Юлія Костюніна, дуже важливо підтримувати комунікацію та визначити чіткий найбільш ефективний шлях співпраці, дотримуючись усіх визначених вимог та правил. З урахуванням наявності значної кількості партнерів та зацікавлених сторін, зі свого боку, вважаємо за доцільне забезпечити максимальне географічне покриття населених пунктів деокупованих громад. Під час розподілу видів та напрямів допомоги важливо, щоб вона географічно покривала всі населені пункти громади і всі категорії населення. Цього можна досягти або закріпленням конкретних партнерів за окремими населеними пунктами, або чітким узгодженням дій з військовими адміністраціями.

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації