портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася нарада щодо створення на Донеччині центрів соціальної підтримки дітей та сімей

Опубліковано 16 вересня 2021 року, 16:35 , Служба у справах дітей облдержадміністрації

Нарада щодо створення центрів соціальної підтримки дітей та сімей відбулась під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації  Юлії Костюніної у місті Краматорськ 15 вересня.  

У нараді взяли участь радник патронатної служби голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, заступники  міських, селищних голів,  заступник керівника військово-цивільної адміністрації, начальники служб у справах дітей, до повноважень яких входять питання соціального захисту дітей.

Начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Наталія Тимофеєва відзначила, що  з 2018 року в Україні здійснюється реалізація Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. 

На виконання Національної стратегії затверджено Регіональний стратегічний план дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей в Донецькій області на 2018-2026 роки, яким передбачено поступове реформування закладів інституційного догляду з метою забезпечення права дітей на сімейне виховання.

Відповідно до  Національної стратегії  центри соціально-психологічної реабілітації дітей до 2026 року мають бути реформовані в Центри соціальної підтримки дітей та сімей.

На сьогодні в області функціонують 6 міських та один селищний центр соціально-психологічної реабілітації дітей (у смт  Велика Новосілка, в містах Добропілля, Краматорськ, Лиман, Слов’янськ , Торецьк).

За результатами проведення наради Наталія Тимофеєва наголосила, що наразі у кожній територіальній громаді, де функціонують центри соціально-психологічної реабілітації дітей,  необхідно ретельно проаналізувати потребу у наданні соціальних послуг дітям та сім’ям з дітьми, забезпеченні прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейні або наближені до сімейних форми виховання, з метою реформування існуючих центрів  у Центри соціальної підтримки дітей та сімей та створення у нових закладах відділень, які відповідають потребам громади. 

У разі прийняття громадами рішення про реформування центрів соціально-психологічної реабілітації дітей у Центри соціальної підтримки дітей та сімей, облдержадміністрація  певною мірою сприятиме створенню необхідних умов для функціонування новостворених відділень,  насамперед відділення малого групового будиночка.