портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася презентація Керівництва для роботодавців у сфері гендерної рівності та недискримінації

Опубліковано 01 березня 2021 року, 17:00 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації

Спеціалісти управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації  взяли участь у презентації Керівництва для роботодавців у сфері гендерної рівності та недискримінації (далі - Керівництво) сьогодні, 1 березня. 

Керівництво підготовлене Конфедерацією роботодавців України спільно з Міжнародною організацією праці за сприяння Урядової уповноваженої з питань гендерної політики.     

Спікерами заходу виступили Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, виконавчий віцепрезидент Конфедерації роботодавців України Олексій Мірошниченко, Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні Сергій Савчук. 

Керівництво було розроблено з метою надання практичних порад роботодавцям приватного, державного та комунального секторів щодо практичного застосування найбільш типових і важливих аспектів національного законодавства, орієнтованих на формування та підтримку продуктивних трудових відносин, сформованих з дотриманням принципів недискримінації та забезпеченням рівних прав та можливостей жінок і чоловіків.

Мета Керівництва полягає у наданні практичних порад роботодавцям приватного, державного та комунального секторів щодо практичного застосування найбільш типових і важливих аспектів національного законодавства, орієнтованих на формування та підтримку продуктивних трудових відносин, сформованих з дотриманням принципів недискримінації та рівного забезпечення рівних можливостей.

Застосування політики і практик гендерно-відповідальних трудових відносин зменшує ризики виникнення конфліктів на робочому місці.