портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася презентація проєкту психосоціальної підтримки для родин з дітьми, а також соціальних працівників, вчителів та інших спеціалістів

Опубліковано 08 червня 2023 року, 18:34 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

8 червня 2023 року під головуванням Юлії Костюніної, заступниці голови Донецької облдержадміністрації, відбулася презентація проєкту психосоціальної підтримки для родин з дітьми, а також соціальних працівників, вчителів та інших спеціалістів в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

Проєкт презентували Ольга Коссе, голова правління громадської організації «Відповідальні громадяни» та Енріке Менендес, співзасновник та програмний директор громадської організації «Відповідальні громадяни», повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

За підтримки дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) заплановано реалізацію проєкту психосоціальної підтримки для родин з дітьми, а також соціальних працівників, вчителів та інших спеціалістів в Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях.

Проєкт направлений на створення центрів психосоціальної підтримки для сімей з дітьми, а також функціонування мобільних бригад для віддалених районів. В центрах будуть надаватися послуги психолога, соціального працівника, юриста, логопеда та інших профільних спеціалістів за потреби. Передбачені як індивідуальні так і групові заняття з урахуванням всіх вимог до безпекових заходів.

Мобільні бригади психосоціальної підтримки відвідуватимуть родини з дітьми у віддалених селищних місцевостях, та в районах наближених до зони бойових дій. Бригади складатимуться з фахівця соціальної роботи, психолога, юриста/терапевта/логопеда.

Родини з дітьми зможуть отримати супровід у випадку виявлення порушення прав дитини та/або наявності особливих потреб.

Також проєктом передбачено підтримку соціальних працівників, вчителів та інших спеціалістів сфери через виїзні програми навчання, програми психологічного перезавантаження, підтримки на місцях.

Проєкт триватиме рік.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації