портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася робоча нарада щодо ефективного використання коштів субвенції з держбюджету

Опубліковано 08 червня 2023 року, 14:41 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

08 червня 2023 року відбулася робоча нарада щодо ефективного використання коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі, повідомляє  управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Нараду проведено профільним директоратом, фінансового департаменту Міністерства соціальної політики України та представниками Національної соціальної сервісної служби України для представників структурних підрозділів до компетенції, яких належать питання запобігання та протидії домашньому насильству та / або насильству за ознакою статті обласних військових адміністрацій. Участь у нараді взяли представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 02.06.2023 № 559 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2023 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі» (https://www.kmu.gov.ua/.../pro-zatverdzhennia-poriadku-ta... ).

Нагадуємо, що 15 травня здійснено попередній моніторинговий візит військових адміністрацій області. Проаналізувавши потреби у створенні спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, заявки на конкурсний відбір наступні:

📎Добудова денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі (з кризовою кімнатою) у Краматорській військовій адміністрації.

📎Створення денного центру соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі (з кризовою кімнатою) у Добропільській та Новогродівській військових адміністраціях.

📎Створення спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування у таких військових адміністраціях:

1. Білозерська військова адміністрація.

2. Криворізька військова адміністрація.

3. Андріївська військова адміністрація.

4. Шахівська військова адміністрація

За інформацією управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації