портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася робоча онлайн-нарада з питань реалізації проєктів за рахунок субвенції з держбюджету на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти

Опубліковано 20 вересня 2023 року, 19:17 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної відбулася робоча онлайн-нарада з питань реалізації проєктів за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 419 (зі змінами).

Представники Гродівської, Краматорської, Мирноградської, Покровської, Слов’янської військових адміністрацій доповіли про стан реалізації проєктів, планові терміни завершення будівельних робіт, обсяги використання коштів за проєктами.

Юлія Костюніна наголосила на важливості та надактуальності питання створення та упорядкування укриттів у закладах освіти, бо за умови завершення бойових дій та стабілізації безпекової ситуації в області питання відновлення освітнього процесу у змішаному або офлайн-форматі буде розглядатися виключно у закладах, де є облаштовані укриття.

Обговорено питання активізації роботи з реалізації проєктів за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов у закладах загальної середньої освіти, необхідності завершення будівельних робіт та використання передбачених коштів до кінця 2023 року.

Реалізація цих проєктів дозволить створити / упорядкувати 5 об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту у закладах загальної середньої освіти, загальною площею більше 1700 кв м.

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації