портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулася спільна онлайнова нарада з ГО «Національна асоціація громадського харчування» щодо впровадження реформи системи харчування

Опубліковано 21 грудня 2021 року, 14:39 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Спільну онлайнову нараду з керівниками органів управління освітою низки громад Донецької області щодо співпраці в упровадженні реформи системи шкільного харчування в регіоні провели 20 грудня департамент  освіти і науки Донецької облдержадміністрації спільно з ГО «Національна асоціація громадського харчування». 

У нараді взяли участь представники Добропільської, Дружківської, Костянтинівської, Краматорської, Курахівської, Лиманської, Маріупольської, Мирноградської, Селидівської територіальних громад, Світлодарської, Слов'янської військово-цивільних адміністрацій. 

Під час наради обговорено складові частини реформи системи шкільного харчування, зокрема розроблення технічного концепту для модернізації та оновлення харчоблоків. Надано роз’яснення щодо організації налагодженої співпраці засновників закладів і представників громадської організації.

Реформа системи шкільного харчування в Україні здійснюється за ініціативи та під патронатом першої леді Олени Зеленської. 

З 1 січня 2022 року усі заклади освіти перейдуть на нове меню відповідно до Норм харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305.

Станом на 20 грудня 2021 оновлене 4-тижневе сезонне меню (з урахуванням перехідного періоду до 01.01.2022), упроваджено у 165 (35%) закладах загальної середньої освіти територіальних громад та 17 закладах спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Донецької області.

Подано на погодження 4-х тижневе зимове меню для усіх закладів загальної середньої освіти (100%), з них погоджено для 402 закладів (86%).