портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулось чергове засідання Координаційної групи G7+ з надання допомоги енергосектору України

Опубліковано 22 квітня 2023 року, 12:23

Відбулось засідання Координаційної групи G7+, до якої входять представники країн Групи Семи, а також Європейського Союзу, Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Румунії, Словаччини, а також ЄБРР, Світового банку та Секретаріату Енергетичного Співтовариства.

Про це інформує Міністерство енергетики України.

Зустріч проходила під головуванням помічника Державного секретаря США і координатора зусиль країн G7+ з допомоги Україні у відновленні енергетичної інфраструктури Джеффрі Пайєтта, та за участі заступниці голови генерального директорату з питань добросусідства і розширення Європейської Комісії Катаріни Матернової.

Міністр енергетики України Герман Галущенко поінформував учасників про поточну ситуацію в енергетиці та підсумки проходження осінньо-зимового періоду.

Під час засідання розглянули актуальні питання підготовки України до нового опалювального сезону, а також поставки необхідного енергетичного обладнання для відновлення пошкоджених об‘єктів енергетичної інфраструктури.

Міністр ознайомив присутніх з актуальним переліком обладнання та матеріалів, необхідних для проведення ремонтних робіт, а також поповнення запасів. Він підкреслив, що одним з дієвих механізмів надання допомоги є Фонд енергетичної підтримки України, створений при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства.

Герман Галущенко наголосив, що в межах підготовки до наступного опалювального сезону Україна планує здійснити децентралізацію генерації електроенергії, що дозволить посилити стійкість енергосистеми до військових викликів.

Міністр підкреслив зацікавленість України в участі у платформі ЄС зі спільних закупівель газу та координації інших заходів з підготовки до наступної зими.

Довідково 

У листопаді 2022 року країнами Групи семи було прийняте рішення створити координаційний механізм для допомоги Україні у ремонті, відновленні та захисті її критично важливої енергетичної та водної інфраструктури.

Євроінтеграційний портал