портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулось засідання робочої групи щодо покращення реагування сектору цивільної безпеки на злочини, вчинені на ґрунті домашнього насильства

Опубліковано 08 липня 2021 року, 14:35 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Представники управління сім’ї, молоді та масових заходів національно патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації взяли участь у діяльності робочої групи ініційованої Консультативною місією Європейського Союзу.

Тематикою роботи групи є покращення реагування сектору цивільної безпеки на злочини, вчинені на ґрунті домашнього насильства.

Учасниками обговорення були представники облдержадміністрації, громадського сектору, правоохоронних органів та суду.

Під час зустрічі було обговорено низку питань, зокрема щодо потреби забезпечення постійної підготовки та підвищення кваліфікації фахівців усіх рівнів щодо вжиття заходів та координації діяльності, яка пов’язана з запобіганням та протидією домашньому насильству.

Окремим питанням є потреба в сприянні проходженням кривдниками корекційних програм як за власним бажанням, так і за рішеннями суду. На цей час в області вже навчено 53 фахівці-психологи й вони можуть надавати такі послуги майже в кожній громаді.

Це було перше засідання робочої групи, під час якого було окреслено окремі аспекти для подальшої діяльності та огляду можливості залучення підтримки міжнародних партнерів у цьому напрямі.