портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбулося засідання Ради Україна-НАТО, присвячене останнім російським масованим ракетним ударам по українським містам

Опубліковано 11 січня 2024 року, 11:37

Рада НАТО-Україна зібралася 10.01.2024 після останніх хвиль тяжких російських ракетних ударів проти цивільного населення та інфраструктури України. Союзники рішуче засудили ескалацію російських авіаударів по Україні, а також використання Росією балістичних ракет з Північної Кореї та безпілотників з Ірану.

Союзники вже поставили широкий спектр систем ППО в Україну, і сьогодні підтвердили свою готовність подальшого посилення обороноздатності України. Через НАТО союзники закуповують до 1 000 ракет системи Patriot для поповнення своїх запасів, продовжуючи посилення систем ППО України. Недавно Німеччина поставила в Україну системи Patriot і Skynex та додаткові ракети для системи IRIS-T, а Велика Британія надсилає близько 200 ракет ППО. Союзники заявили, що продовжать надавати Україні значну військову, економічну та гуманітарну допомогу, і багато країн визначили плани надання додаткової допомоги на мільярди євро у 2024 році.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив: "НАТО рішуче засуджує російські ракетні та безпілотні атаки на цивільне населення України, включаючи використання зброї з Північної Кореї та Ірану. Вже другий рік поспіль Путін намагається зморити Україну масштабними ударами, але він не досягне цього. Кампанія жорстокості Росії тільки посилює рішучість України. Поки Москва посилює удари по українським містам та цивільному населенню, союзники НАТО посилюють системи ППО України. Ми продовжимо підтримувати відважних українців, коли вони протистоять воєнній агресії Росії".

Зустріч Ради Україна-НАТО, котру очолив Генеральний секретар Єнс Столтенберг, відбулася на рівні послів і була скликана за запитом України. У засіданні взяли участь Командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук і заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Сергєєв, котрі в режимі відеоконференції поінформували присутніх про ситуацію з ескалацією ракетних атак країни-агресора.

Довідково.

Рада НАТО-Україна була створена на Саміті НАТО у липні 2023 року і служить форумом для взаємних консультацій, прийняття рішень та спільних заходів між НАТО та Україною.


*Згідно інформації з сайту https://www.nato.int