портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся ІІІ Обласний методичний парад «Окрилений філолог»

Опубліковано 23 травня 2019 року, 14:30 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

22 травня молоді вчителі української мови та літератури Донеччини зібралися для участі в ІІІ Обласному методичному параді «Окрилений філолог», який відбувся в гостинних стінах закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів №14 Словʼянської міської ради.

Основна ідея Параду 2019 року полягає в тому, що успіх педагога вимірюється успіхами учнів, а діяльність учителя взагалі має бути спрямована на успіх кожної окремої дитини, у чому й полягає принцип дитиноцентризму. Методичний парад «Окрилений філолог» щороку стає популярнішим серед молодих освітян Донеччини. Цьогоріч до оргкомітету надійшло понад 30 робіт із 8 міст, 9 районів та 4 об’єднаних територіальних громад.

На заході були присутніми почесні гості: Лукʼянчук Тамара Олексіївна, радник патронатної служби голови облдержадміністрації; Сідашева Тетяна Володимирівна, в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Бодик Остап Петрович, в.о. ректора Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Вітаючи учасників методичного параду, Лукʼянчук Тамара Олексіївна наголосила на важливій ролі вчителя у формуванні молодого покоління, на символічності проведення заходу напередодні Дня філолога.

Представивши методичну знахідку «Непізнаний методичний обʼєкт», у параді планет галактики НУШ участь узяли 10 найталановитіших молодих філологинь області із мм. Добропілля, Костянтинівки, Лимана, Словʼянська, Волноваського, Мангушського, Олександрівського, Покровського районів, Іллінівської та Соледарської обʼєднаних територіальних громад. Окрилені філологи Донеччини отримали сертифікати учасників фінального етапу та книжкові подарунки.

У межах заходу відбулося нагородження переможців ІV Відкритого міжрегіонального творчого конкурсу учнівської та студентської молоді «Слово у душі – душа у слові». Школярі Донеччини здобули 58 сертифікатів учасника конкурсу, 7 дипломів переможця; 3 грамоти переможця та 2 грамоти за оригінальний підхід до вибору жанру та оригінальність художнього викладу. Зі словами підтримки та побажань нових творчих успіхів до дітей та їхніх наставників звернувся засновник конкурсу Анатолій Панасович Загнітко, завідувач кафедри загального та прикладного мовознавства і слов'янської філології Донецького національного університету імені Василя Стуса, професор, член-кореспондент НАН України.

Бажаємо всім учасникам і переможцям заходу творчих успіхів та нових звершень!