портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся обласний круглий стіл щодо завершення міжнародної акції «16 днів проти насильства» на Донеччині

Опубліковано 14 грудня 2022 року, 08:28 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Захід було організовано Донецькою облдержадміністрацією спільно з Добропільською військовою міською адміністрацією у м. Добропілля.

Круглий стіл відбувся під головуванням заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної, за участі начальника Добропільської військової адміністрації Андрія Бондаренка, його заступника – Ігоря Курді та секретаря міської ради Віталія Шевченка. 

До проведення круглого столу долучились представники виконавчих органів рад територіальних громад Покровського та Краматорського районів Донецької області.

Метою заходу було підведення підсумків проведення акції «16 днів проти насильства», яка проходила з 25 листопада до 10 грудня 2022 року.

У Донецькій області акція «16 днів проти насильства» щорічно проводиться відділами сім’ї та молоді виконавчих органів міських, сільських та селищних рад, військовими адміністраціями за участю територіальних підрозділів  Національної поліції в Донецькій області, суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері запобігання та протидії насильству спільно з міжнародними та місцевими громадськими спільнотами. За період акції було проведено 10 заходів на обласному та близько 500 заходів на місцевому рівнях – вуличні акції, круглі столи, виховні години, відеолекторії, вебінари, ранкові зустрічі, сімейні флешмоби, виставки тощо.

Також, в ході обговорень під час заходу було представлено аналіз та проблематику звернень, які надходять до органів Національної поліції України та на урядову «гарячу лінію» 1547 щодо випадків насильства у 2022 році, представлення роботи суб’єктів запобігання та протидії насильству на рівні територіальних громад.

Якщо ви зазнали домашнього насильства або стали його свідками – обовʼязково звертайтесь на урядову «гарячу лінію» 15-47 або за номером Національної поліції України – 102.

Після завершення заходу заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна вручила гігієнічні набори для жінок і дівчат від Фонду ООН у галузі народонаселення.

За матеріалами Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації