портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відбувся обласний онлайн-захід з нагоди відзначення Дня молодіжних і дитячих громадських організацій

Опубліковано 27 червня 2023 року, 10:33 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання

26 червня відбувся обласний онлайн-захід з нагоди відзначення Дня молодіжних і дитячих громадських організацій (ГО) в Україні. До зустрічі долучились представники молодіжних і дитячих громадських організацій Донеччини, а також ініціативні молоді люди.

Вступне слово, щоб розпочати зустріч, було надане начальнику відділу сімейної та гендерної політики, протидії торгівлі людьми та організаційної роботи управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації Ігорю Кузьменко. Після чого Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром було детально розкрито тему 'Дитячі і молодіжні громадські організації - яка різниця, як організувати і створити ГО', а також було висвітлено діджитал-інструменти, які допоможуть ГО ефективно працювати, і онлайн-джерела для пошуку і залучення ресурсів, зокрема фінансування.

Під час зустрічі прослухали презентації від представників і представництв громадських організацій  Донеччини. Громадські організації 'Час вільних', 'Маріупольська спілка молоді' та  'Ініціативний Покровськ' поділились своїм досвідом релокації і адаптації роботи в умовах війни. Дехто відновив свою діяльність з молоддю на новому місці і онлайн, інші поєднують молодіжну роботу із волонтерською діяльністю, допомогою військовим і переселенцям. Доповідачі також відповідали на питання і ділились своїми контактами.  

Наприкінці зустрічі учасники і учасниці напрацювали як можна мотивувати молодих людей до підвищення участі в громадській діяльності. Зокрема, молоді люди називали: спілкування і нові знайомства, можливості для саморозвитку, фінансову підтримку їх ідей, обміни й інші чинники, що заохочують до дій. Окрім того почули що мотивує активістів ГО продовжувати працювати - наближення перемоги, розвиток громади, створення осередків майбутніх нових лідерів і лідерок, повернення молодих людей в громади.

Вдячні всім, хто долучився і поділився досвідом. Працюємо гуртом далі заради майбутнього України. 

Захід проведено Донецьким обласним дитячо-молодіжним центром за підтримки управління сім'ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

#додмц #круглийстілонлайн #молодьдонеччини #го

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації