портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відкрито виставку Схід-Експо 2023: Павло Кириленко підписав меморандум

Опубліковано 06 червня 2023 року, 19:00

Виставку "Схід-Експо 2023"  відкрили сьогодні у Києві. Вона присвячена чотирьом областям, які найбільше постраждали від російської агресії: Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській.

- Є чітке розуміння, що основою здорової економіки має бути малий та середній бізнес, який масово покинув охоплені війною регіони. На цьому етапі підприємці потребують підтримки від держави — і вони можуть на неї розраховувати, - зазначає начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко. - Після звільнення окупованих територій разом із бізнесом будемо відновлювати те, що знищили росіяни, — і це відновлення буде відбуватися за сучасними та інноваційними методами.

Відповідний меморандум очільник області підписав сьогодні із провідними технічними університетами області та країни. Участь у майбутній розбудові Донеччини вже погодилися взяти Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського, Донецький національний технічний університет, Донбаська державна машинобудівна академія та Приазовський державний технічний університет.

Відновлення фронтових регіонів — одна з провідних тем цьогорічного «Схід-Експо». 

- Впевнений, що за підтримки наших постійних міжнародних партнерів цей процес буде запущений, щойно з'явитися можливість, і буде успішно доведений до кінця, - наголосив Павло Кириленко. - Дякую організаторам виставки - USAID Ukraine, ЄС та Республіці Хорватія, а також  всім учасникам за своєчасну підготовку рішень, які треба буде втілювати швидко та якісно, не гаючи часу після нашої перемоги.