портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відновлення пропуску через п’ять КПВВ на Донеччині та Луганщині заблоковано окупаційними військами

Опубліковано 21 грудня 2020 року, 16:45

Лише 240 транспортних засобів та понад 1300 осіб перетнули лінію розмежування через КПВВ «Новотроїцьке» у Донецькій області з 10 листопада поточного року через дії російських окупаційних військ.  Про це заступник начальника оперативно-військового управління Східного регіонального управління Держприкордонслужби України полковник  Олег Шевченко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 21 грудня. 

В районі операції Об’єднаних сил працює сім контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ):  чотири - у межах Донецької області й три – у межах Луганської області. 

«Проте відновлення пропуску через лінію розмежування на 5 дорожніх коридорах, відповідно це 5 КПВВ, заблоковано російськими окупаційними військами.  Російські найманці не пропускали громадян, які здійснювали спроби проїхати через КПВВ «Щастя», «Золоте»,  «Майорське», «Мар’їнка» та «Гнутово»,  -  сказав Олег Шевченко.

Він зазначив, що фактично щоденний пропуск здійснюється на даний момент  лише у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця Луганська», а рух в бік КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують двічі на тиждень – у понеділок і п’ятницю.

«Починаючи з 10 листопада через КПВВ «Станиця Луганська» лінію розмежування перетнуло понад 40 тисяч осіб,  відповідно за той же період КПВВ «Новотроїцьке» - понад 1300 осіб та 240 транспортних засобів», -  повідомив Олег Шевченко.

Він нагадав, що на КПВВ діють протиепідемічні обмеження.  Переміщення на території КПВВ здійснюється з  дотриманням соціальної дистанції та надягнутими індивідуальними засобами захисту органів дихання. Крім того, для пропуску на підконтрольну територію громадяни повинні пройти температурний скринінг та дати згоду на проведення заходів  обов’язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома».