портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відновлення житла в Донецькій області триватиме і в 2020 році

Опубліковано 29 січня 2020 року, 12:13 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

29 січня у Донецькій ОДА відбулась робоча нарада щодо підведення підсумків роботи з питань цивільного захисту населення області за 2019 рік та основних напрямків роботи на 2020 рік в режимі відеоконференції. Вона пройшла під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Вадима Філашкіна.

Участь у заході також взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники міських, районних рад, ОТГ та військово-цивільних адміністрацій.

Під час заходу підвели підсумки роботи територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за 2019 рік та визначили основні завдання на 2020 рік, підсумували роботу ГУ ДСНС України у Донецькій області за 2019 рік та готовність сил та засобів Головного управління до виконання завдань за призначенням у 2020 році.

Заступник голови ОДА, наголосив, що питання відновлення пошкодженого житла наразі є першочерговим для всіх присутніх, тому він наполягає на своєчасному і якісному виконанні завдань щодо збору та обробки інформації про обсяги та характер руйнувань житлового фонду. Без цього просто неможливо організувати системну роботу з його відновлення.

Він також звернувся до керівників міст та районів області, аби вони активізували роботу щодо створення і поповнення об’єктових та місцевих матеріальних резервів.

«Ви чітко повинні розуміти, що згідно норм чинного законодавства у сфері цивільного захисту саме ці види резервів є основним джерелом матеріальних цінностей для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій об’єктового та місцевого рівнів. Тому приділіть, будь ласка, окрему увагу щодо вирішення цього питання», – наголосив Вадим Філашкін.

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Ігора Бойка, продовження робіт з відновлювання житла триватиме і в 2020 році. Він також зазначив, що за рахунок матеріальних цінностей регіонального матеріального резерву на загальну суму 22,3 млн грн проведено відновлювальні роботи загалом за 1393 адресами, з яких 16 об’єктів інфраструктури (лікувальні заклади, заклади освіти тощо), з них Бахмутський район – за 203 адресами, з них 8 об’єктів інфраструктури; Мар’їнський район – за 582 адресами, з них 3 об’єкти інфраструктури; м. Авдіївка – за 507 адресами; м. Торецьк – за 33 адресами, з них 3 об’єкти інфраструктури; Волноваський район – за 54 адресами, з них 2 об’єкти інфраструктури; Ясинуватська РДА (с. Опитне) – за 14 адресами.