портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відповіді на актуальні запитання в ході брифінгу Начальника ГУ ПФУ в Донецькій області

Опубліковано 01 червня 2024 року, 09:49 , ГУ ПФУ в Донецькій області

🔰 29 травня 2024 року під час брифінгу начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад надала відповіді на запитання журналістів:

❓ Наша родина до 24 лютого 2022 року проживала на території, де зараз ведуться активні бойові дії, отримували субсидію на житлово-комунальні послуги. З того часу за перепризначенням субсидії не зверталися. Що ми повинні зробити для продовження отримання виплат?

❓ Наша неповнолітня онука отримує пенсію у зв'язку із втратою годувальника в Ощадбанку. Має статус переселенця з 2020 року. Чи потрібно їй проходити ідентифікацію?

❓ Наша родичка, інвалід І групи, має статус ВПО, який отримала до 24.02.2022. Отримує пенсію шляхом доставки через АТ «Укрпошта». Чи потрібно їй проходити ідентифікацію для продовження виплат і яким чином?

❓ Наш батько — учасник бойових дій. Чи потрібно йому звертатися до органів Пенсійного фонду для отримання разової грошової виплати до Дня Незалежності України?

❓ З 24.02.2022 ми з дружиною тимчасово переїхали до м. Черкаси, орендуємо квартиру. Отримали довідки внутрішньо переміщеної особи за новою адресою, де зараз мешкаємо. Планую подати заяву на призначення субсидії за цією ж адресою.

Чи потрібно мені долучати договір оренди житла до заяви на призначення субсидії?

❓ Наша мама, мешканка міста Авдіївка, має житлову пільгу, яка була призначена до 24 лютого 2022 року. Зараз тимчасово проживає за кордоном. Чи може вона подати заяву на продовження виплати і яким чином?

❓ Я пенсіонер з 2017 року, працюю, але планую звільнитися в червні. У який термін я маю повідомити органи Пенсійного фонду про це та чи можу я зробити це онлайн?

❓ У грудні мені виповнюється 60 років, але для призначення пенсії мені не вистачає дев'ять місяців страхового стажу. Що робити в такому випадку?

Відповіді на запитання читайте за посиланням —  https://t1p.de/yjhze.

Запис брифінгу можна переглянути за посиланням ➡  https://t1p.de/vczxj.

🛜 Більше новин та актуальної інформації — на вебресурсах Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області: 

сайті — https://www.pfu.gov.ua/dn

фейсбук-сторінці — https://www.facebook.com/dn.pfy

телеграм-каналі — https://t.me/PensFond_dn

ютуб-каналі — https://www.youtube.com/@gu_pfu_dn

інстаграм — https://www.instagram.com/gu.pfu.dn

TikTok — https://www.tiktok.com/@gu_pfu_dn.

За матеріалами Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.