портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відзначення Дня захисників і захисниць України мешканцями КУ «Дружківський дитячий будинок-інтернат» в Королівстві Іспанія

Опубліковано 01 жовтня 2023 року, 23:00 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

1 жовтня в Україні відзначили День захисників і захисниць України. Цього дня українці по всій країні висловлювали свою вдячність та підтримку ЗСУ та вшановували пам'ять загиблих героїв.

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я мешканців КУ «Дружківський дитячий будинок-інтернат» було здійснено їх евакуацію, в тому числі 84 підопічних евакуйовано до Королівства Іспанія.

Так, сьогодні вихованці Дружківського будинку-інтернату, незважаючи на географічне віддалення від батьківщини, відзначили День захисників і захисниць України з особливою теплотою та патріотизмом в Королівстві Іспанія.

Цей день розпочався з участі у патріотично-виховному заході під гаслом «У єдності наша сила!». Підопічні з гордістю за свою країну та бажанням підтримати її у такий складний і важливий час висловлювали свої почуття та емоції через пісні і вірші, передаючи символізм та дух цього свята.

Вихованці будинку-інтернату написали листи зі словами подяки, натхнення та підтримки для військовослужбовців, які перебувають на передовій та виборюють мир та безпеку для всіх жителів України ціною свого життя та здоров’я.

Також діти приєдналися до всеукраїнської акції пам’яті загиблих захисників і захисниць – хвилині мовчання, вшановуючи подвиг воїнів, які загинули, захищаючи рідну землю та українців.

Ми пишаємося нашими підопічними. Чекаємо найскорішого повернення їх додому. Висловлюємо щиру вдячність Королівству Іспанія – країні, яка прихистила наших мешканців, її громадянам та волонтерським організаціям. Дякуємо захисникам і захисницям! Наближаємо перемогу! Все буде Україна!

За інформацією департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації