портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації представили театралізовану виставу "1001 ніч"

Опубліковано 20 грудня 2019 року, 21:33 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Сьогодні у Краматорську у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Краматорської міської ради показали театралізовану виставу «1001 ніч». У виставі грають лише діти Центру соціально-психологічної реабілітації. Це п’ята вистава з окремою назвою, що має своє значення. Як підкреслюють організатори, вистава пропонує зупинитися, подивитися, як ми прожили цей рік, що вдалося, а що ні. 

На виставу привітати дітей також приїхала директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики Наталія Чукова.

«Цим дітям ми повинні дати максимум того, що можемо, - гарний колектив, сім’ю, щоб вони забули про війну і почувалися щасливими. У 2014 році гостро постало питання, куди перевезти дітей з тимчасово окупованих  територій та районів бойових дій. Тоді дітей, за допомогою військових, привозили сюди. Я хочу, щоб їх мрії збулися», - наголосила Наталія Чукова.

Нагадаємо, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Краматорської міської ради – комунальний неприбутковий заклад соціального захисту, для тривалого перебування дітей віком від 3 до 18 років, які опинились у складних життєвих обставинах, надання їм комплексної  соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги. За цей рік в центрі отримали допомогу 71 дитина.

Всі вихованці закладу проходять повне медичне обстеження вузькими спеціалістами; під час перебування в закладі отримують необхідну медичну допомогу в комунальних медичних установах міста. З дітьми, які мають статус дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, постійно проводиться робота, спрямована на підготовку дитини до влаштування у сімейні форми виховання – проведення комплексної діагностики розвитку; зняття природного побоювання, зменшення почуття тривоги; формування позитивного образу майбутньої сім’ї і сімейних взаємостосунків тощо. У 2019 році внаслідок проведеної роботи 10 дітей зазначеної категорії були влаштовані до сімейних форм виховання. Наразі у закладі виховуються 38 дітей.