портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вихованці комунальної установи «Дружківський дитячий будинок-інтернат» взяли участь у заходах до Дню захисту дітей в Іспанії

Опубліковано 01 червня 2022 року, 19:19 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Хлопці й дівчата, які є вихованцями комунальної установи «Дружківський дитячий будинок-інтернат»,  відзначили Міжнародний день захисту дітей в Іспанії.

Задля збереження життя і здоров’я мешканців комунальної установи «Дружківський дитячий будинок – інтернат» системи соціального захисту населення області  на початку запровадження воєнного стану в країні облдержадміністрація спільно з Міністерством соціальної політики України, Національною соціальною сервісною службою України евакуювали в різні регіони нашої країни. А більшість з них отримали прихисток в Королівстві Іспанія, славнозвісному культурною спадщиною, пляжами, теплим  морем і гостинністю.

Попри відстань та різні часові пояси  департамент  соціального захисту населення постійно підтримує  зв’язок з керівництвом та мешканцями установи.  

Навіть за кордоном  хлопці і дівчата разом зі своїми вихователями не забувають добрих традицій та достойно відзначають цей святковий день. Сьогодні  під час відеозв’язку вихованці закладу повідомили представникам департаменту, як напередодні Міжнародного дня захисту дітей вони активно проводять святкові заходи. 

Так, хлопці футбольної команди будинку-інтернату «MIX-MAX» отримали перемогу під час товариського матчу з іспанською командою хлопців з особливими потребами, який відбувся на тренувальній базі футбольного клубу Real Sporting у місті Хіхон провінції Астурія (Королівство Іспанія). Дівчата з гордістю показували свої малюнки, творчі роботи та радісно розповідали, яке свято і розважальну програму їм влаштували місцеві мешканці та нові друзі. 

Вихованці розповіли про участь у велелюдній акції, проведеній українською діаспорою на підтримку України у зв’язку з вторгненням Росії. Під час проведення акції вихованець КУ «Дружківський дитячий будинок – інтернат»  Любчак Данило сольно виконав пісню «Молитва за Україну!», чим викликав емоції і сльози у всіх учасників заходу. 

Вихованці будинку – інтернату вчаться жити в умовах нової реальності, все ж війна внесла свої корективи у звичне життя мешканців закладу, однак всі діти бажають одного – скорішого миру в їх рідній країні та повернення до такої затишної і теплої домівки.