портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вікторія Ткачук розпочала 2023 рік з особистого рекорду на 400-метрівці

Опубліковано 06 лютого 2023 року, 08:38 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

2 лютого в чеському місті Острава відбулися змагання з легкої атлетики в приміщенні срібної серії світового туру «Czech Indoor Gala 2023», що стали вдалими для спортсменки Донецької області Вікторії Ткачук.

На першому старті у новому сезоні атлетка виступила в бігу на 400 метрів (основною дисципліною для неї є 400 м з бар’єрами), де суперницями були представниці Нідерландів, Чехії, Великобританії та Сербії. Час Вікторії – 52,39 секунд – її кращий особистий результат на цій дистанцій та третій на турнірі. Швидшими за українку виявилися нідерландка Ліке Клавер (51,00 секунда) та чешка Лада Вондрова (51,57 с), повідомляє управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації.

«‎Результату ніякого не очікувала. Я просто виконувала завдання тренера, а потім вже дивилась на секунди, але першим стартом дуже задоволена! Біглося, щоправда, незвично. Адже манеж класний і віражі пологі – для мене це було сюрпризом. Дистанція дуже сподобалась. Хочеться додати в результаті плюс – це цікавий досвід і чому б ні! Наступний старт в польському Торуні 8-го лютого», - відзначила наша спортсменка в коментарі для Федерації легкої атлетики України.

Вікторія Ткачук – майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, представляє на змаганнях Школу вищої спортивної майстерності Донецької області та місто Бахмут. У бігу на 400 м з бар’єрами є фіналісткою Олімпійських ігор-2020, срібною призеркою чемпіонату Європи 2022 року. На бар’єрній 400-метрівці її особистий рекорд становить 53.76 секунд.

Світлини – від Adolf Horsinka, Ondrěj Novák (Český atletický svaz) та зі сторінки спортсменки в Instagram

За матеріалами управління фізичної культури і спорту облдержадміністрації