портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Виплата державної допомоги, пільг та житлової субсидії у Донецькій області в червні 2022 року

Опубліковано 03 червня 2022 року, 20:26 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Департамент  соціального захисту населення облдержадміністрації 3 червня перерахував на рахунки органів з питань соціального захисту населення кошти з державного бюджету на виплату державних допомог (у сумі 104,8 млн грн), пільг та житлової субсидії (6,6 млн грн) в повному обсязі, відповідно до отриманого від Міністерства соціальної політики України фінансування, .

Найближчим часом вказані грошові виплати буде направлено безпосередньо майже 81,4 тис. одержувачам через поштові відділення та банківські установи.

Одночасно зазначаємо, що у зв’язку із бойовими діями та неможливістю здійснити нарахування і виплату в містах Маріуполь, Вугледар, Краматорськ, Лиман, Слов’янськ, Волноваському та Маріупольському районах застосовується спеціальний механізм виплати субсидій, пільг та грошових допомог відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2022 р. № 215 «Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану».

На період дії воєнного стану на території адміністративно-територіальних одиниць, де структурні підрозділи з питань соціального захисту населення не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та проведення фінансування, нарахування та виплату грошових допомог, пільг та житлових субсидій здійснює акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» шляхом перерахування коштів на банківський рахунок (за стандартом IBAN) в банку, в якому відкрито рахунок одержувача, або здійснення грошових переказів через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER» та акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк».

За інформацією Мінсоцполітики, для проведення виплат одержувачам в цих районах до АТ «Ощадбанк» перераховано кошти за березень, квітень, травень поточного року.

Кошти зараховуються на банківські рахунки отримувачів – у разі, коли виплата допомоги здійснювалася через банківські установи. У разі отримання допомоги через поштові відділення  одержувачі можуть отримати кошти у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк», як грошовий переказ.

Враховуючи вищевикладене, за можливості, рекомендуємо звертатися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказу, а починаючи з виплат за травень 2022 р. - протягом 30 календарних днів.