портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Виплата житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі у січні поточного року

Опубліковано 31 січня 2020 року, 12:54 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Потреба в коштах на виплату житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі за грудень 2019 року складала 184,9 млн.грн.

Кількість отримувачів житлових субсидій у грошовій готівковій формі за грудень 2019 року складає 137,4 тис. осіб, отримувачів пільг – майже 7,0 тис. осіб.

У грудні 2019 року Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації перераховано 61,5 млн. грн. на рахунки органів соціального захисту населення для здійснення виплати житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг через відділення поштового зв’язку (відповідно до отриманого від Міністерства соціальної політики України фінансування).

У січні поточного року Департаментом для виплати пільг та житлових субсидій готівкою через банківські установи за грудень 2019 року спрямовано 124,0 млн.грн. (згідно із фінансуванням від Міністерства соціальної політики України).

Одночасно слід зазначити, що з січня 2020 року повністю змінився порядок фінансування державних допомог, житлових субсидій та пільг. Відбувся перехід з державної субвенції на пряме фінансування Міністерством соціальної політики України органів соціального захисту населення.

Вказані зміни дозволяють населенню набагато швидше отримувати соціальні гарантії.