портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Випускний молодіжної школи волонтерства "Технологія добра"

Опубліковано 09 травня 2023 року, 12:36 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

В Донецькому обласному дитячо-молодіжному центрі 6 травня відбулось маленьке свято - випускний школи волонтерства "Технологія добра".

Новостворену волонтерську когорту Донецького обласного дитячо-молодіжного центру на Вінниччині сформували молоді люди з числа внутрішньопереміщених осіб у місті Вінниця. Результатом тримісячного навчання стали 3 волонтерські проєкти, які реалізували наші випускниці. 

Проєкт "Вдячні лапки"

Поставив за мету зменшити кількість безпритульних тварин на вулицях м. Вінниця через залучення громадськості до цієї проблеми та допомогти тваринам, які наразі перебувають в притулку.

Волонтерки розробили і виготовили інформаційні флаєри про тварин з притулку і провели інформаційні кампанії в своїх громадських осередках, а саме: школах, де вони навчаються і мікрорайонах, де вони мешкають. Окрім того, було проведено акцію зі збору макулатури і зібрано 150 кг сировини. Завдяки проведеним акціям зібрано близько 1000 грн. На виручені кошти закупили і передали у притулок смаколики для тварин.

Проєкт триває, волонтерки не лише продовжують збір макулатури, а й активно спонукають мешканців Вінниччини адоптувати тварин з притулку в свої сім'ї.

Проєкт "Другий шанс"

Команда поставила амбітні цілі з прибирання і подальшого облаштування зони відпочинку на ділянці прибережної території П'ятничанського озера м. Вінниця. 30 квітня відбулась толока з прибирання обраної ділянки, де було зібрано 65 мішків сміття. Для проведення цієї акції волонтерки школи волонтерства долучили 6 організацій і зібрали 25 волонтерів.

На день випускного школи волонтерства, команда втілила першу частину проєкту і попереду робота над фандрейзингом і облаштуванням відпочинкової зони лавочками та смітниками. Впевнені, що із таким завзяттям, як у членькинь команди "Другий шанс", у них все обов'язково вийде.

Проєкт "Писанкарство" 

Мав на меті популяризацію писанкарства та ознайомлення з історією цього виду мистецького розпису задля збереження культурної спадщини. За час реалізації проєкту було проведено 8 майстер-класів з розпису писанок для дітей і дорослих і охоплено понад 150 людей у м. Вінниця.

Мета будь-якого волонтерського проєкту - це позитивна зміна. Як доводять результати проєктів - кожен проєкт створив такі зміни, тому вважаємо цей випуск школи відмінним! Всі учасниці, які відвідували 90% занять отримали відповідні сертифікати, а найбільш активні волонтерки також подарунки (худі, рюкзаки, портативні зарядні пристрої).

Захід відбувся за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації