портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вірян закликають брати участь у богослужіннях онлайн

Опубліковано 16 квітня 2020 року, 12:07 , Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Під час проведення щоденного брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області Архієпископ Донецький і Маріупольський УПЦ (ПЦУ) Владика Сергій зазначив, що було прийнято рішення і постанова Священного синоду ПЦУ, щоб в ці святкові дні служби відбувалися в онлайн-режимі і запропоновано всім віруючим залишатись вдома.

«Наближається велике свято. В цьому році воно пройде не так урочисто, як у минулому. У наших храмах, монастирях пахне не тільки ладаном, але й хлором. Це тимчасово, адже ми повинні зрозуміти, що Пасха – це не тільки освячення пасок та яєць, але й перемога добра над злом. Це та велика історична подія, коли Ісус Христос на Голгофі був розіп’ятий та прийняв смерть», - підкреслив Владика Сергій.

Також він зазначив, що ми маємо унікальну можливість проповідувати Слово Боже в онлайн-режимі тої чи іншої конфесії.

«На сьогоднішній день в усіх церквах збільшилася кількість парафіян завдяки онлайн-трансляціям, тобто у нас з’явилась можливість зайти у кожну родину. Можна взяти пасочку, яйця, сирні та м’ясні страви, зібратися всією родиною, помолитися та окропити їжу святою водою. Тому я раджу всім залишатися вдома, знаючи, що це тимчасове і обов’язково пройде, щоб зберегти тих людей, що дорогі нашому серцю, бо Господа неможливо обмежити в храмі  - він почує твою молитву і в церкві, і в соборі, і в будинку», - наголосив священник.