портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вишкіл «Січ незламних»: юні джури Донеччини тренуються у «Смарагдовому місті»

Опубліковано 18 жовтня 2024 року, 16:10 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У межах Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») для дітей Донеччини в релокованому до Хмельницької області Санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто» відбувся вишкіл «Січ незламних». Організатором заходу виступив Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Протягом чотирьох днів учасники ознайомлювалися з основними конкурсами гри «Джура», зокрема долали туристську смугу перешкод, вчилися стрільбі з лука та арбалета, опановували основи мікроорієнтування й взяли участь у змаганнях зі спортивного орієнтування.

Крім цього, проведено майстер-клас із надання першої домедичної допомоги, під час якого юні джури відпрацьовували навички серцево-легеневої реанімації.

Вечори проходили у форматі спортивних ігор з флорболу та регбі 5, що сприяють розвитку таких фізичних якостей, як швидкість, сила, спритність, гнучкість та витривалість.

Також діти створили малюнки з побажаннями сили й перемоги для українських Захисників і Захисниць. Ці роботи будуть передані військовим як знак подяки за їхній захист країни.

На завершення учасники вишколу були нагороджені грамотами, солодощами, браслетами та патріотичними кульками. До нових зустрічей, «Смарагдове місто»!