портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вистава «Приголомшена Тетяна» театру з Донеччини стала конкурсною роботою на фестивалі «Мельпомена Таврії»

Опубліковано 15 вересня 2023 року, 12:32 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Триває XXV Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».  Це справжнє свято мистецтва і відродження, яке має на меті показати світові, що Україна – це країна, яка живе і розвивається, незважаючи на війну.

У цьому році проходить конкурсна гостьова програма в інших містах країни та закордону на сценах театрів-учасників, де представники Експертної ради відзначають кращих акторів, сценографію, музичне та режисерське оформлення.

15 вересня 2023 року в межах фестивалю відбулась вистава «Приголомшена Тетяна» Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь)  на сцені Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру (м. Ужгород), на яку з нетерпінням чекали глядачі. 

Режисеркою постановки виступила в.о.директора-художнього керівника театру - заслужена артистка України Людмила Колосович, режисеркою з пластики була Наталія Каспшишак, яка проводила репетиції онлайн, виходячи на зв'язок з Флориди (США).

Виставу створено на основні п'єси молодого грузинського драматурга Лаші Бугадзе. В ній поєднано 6 коротких історій про людей, котрі намагаються додати наслідки війни у свій спосіб. І у них це виходить. Саме тому вистава поєднала абсолютно різні емоції та тримала глядачів у напруженні від початку до самого кінця. 

Вистава була тепло  прийнята глядачами фестивалю. Вони аплодували стоячи та довго не хотіли відпускати акторів зі сцени. 

Дякуємо організаторам фестивалю за надану можливість взяти участь у одному із найпрофесійніших театральних конкурсів. Це унікальна можливість побачити різні режисерські погляди та жанри театрального мистецтва, які знайдуть відгук у душі кожного глядача! 

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації